Mi a különbség? Dízel-Gáz-Elektromos targoncák

A targoncák a legtöbb iparágban nélkülözhetetlen eszközök. A különböző típusok azonban különböző üzemanyagokat használnak, amelyeknek különböző előnyei és hátrányai vannak. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy milyen típusú targoncákat milyen helyeken és milyen körülmények között használnak leggyakrabban, és milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe venni használatuk során.

 

Elektromos targoncák

Az elektromos targoncákat általában zárt helyeken, például raktárakban, gyárakban és logisztikai központokban használják. Az elektromos targoncák általában csendesek, környezetbarátok és hatékonyak, mivel az elektromos motoroknak nincs kipufogógázuk. Az elektromos targoncák használatakor azonban fontos szem előtt tartani, hogy az akkumulátorokat rendszeresen tölteni kell, hogy ne merüljenek le és ne okozzanak balesetet. Ezenkívül az elektromos targoncák gyakran nem alkalmasak kültéri használatra, különösen, ha a környezet nedves vagy piszkos.

Elektromos targonca

 

Gázüzemű targoncák

A gázüzemű targoncákat leggyakrabban zárt helyiségekben, például raktárakban, gyárakban és logisztikai központokban használják, de kültéri használatra is alkalmasak. A gázüzemű targoncák általában olcsóbbak, mint az elektromos targoncák, és rugalmasabbak, mivel a gázpalackok könnyen cserélhetők. Az üzemanyaggáz és a kipufogógáz-kibocsátás azonban jó szellőzést igényel, hogy a dolgozók ne lélegezzék be a mérgező füstöt. Ezenkívül gázüzemű targoncák használatakor fontos, hogy az üzemanyagtartályokat megfelelően tárolják és cseréljék, hogy ne okozzanak balesetet.

Gázüzemű targonca

 

Dízel targonca

A dízelüzemű targoncákat jellemzően kültéri helyeken használják, például kikötőkben, szállítmányozási vállalatoknál és nagy logisztikai központokban.A dízelüzemű targoncák általában nagyobb súlyokat képesek emelni és szállítani, mint az elektromos és gázüzemű targoncák. Ezek a targoncák azonban a legzajosabbak és a legszennyezőbbek, mivel a dízelmotorok nagy mennyiségű kipufogógázt bocsátanak ki. Ezért fontos, hogy a dízelüzemű targoncákat csak jól szellőző helyiségekben használjuk, és lehetőség szerint csökkentsük a motor üzemidejét. A biztonságos és hatékony működés érdekében jobban kell karbantartani és javítani őket.

Dízel targonca