Segítség a targonca kiválasztásában

A vállalkozásának megfelelő targonca megtalálása nem mindig egyszerű. Fontos tudni, hogy mire és miért van szüksége.

Ime hét kritérium, amely segít kiválasztani azokat a targoncákat, amelyek megfelelnek az Ön üzemeltetési igényeinek:

1. Munkakörnyezet 

A kamion beltéren, szabadban vagy mindkettőnél fog működni?

Cesab homlokvillás targoncák

A szabadban A korlátozások a legtöbb országban azt jelentik, hogy a dízel teherautókat csak kívül lehet használni. Az LPG-t gyakran használják a szabadban, mivel sok régióban korlátozott beltéri használatra. Ahol beltéren LPG-t használnak, a helyszínnek jól szellőzőnek kell lennie (Kérjük, ellenőrizze, hogy a helyi hatóságok engedélyezik-e a beltéri felhasználást). Az ellensúlyos targoncákat általában szabadban ajánlják, gyakran négykerekű kivitelben, mivel ez kényelmesebb lesz a vezető számára, és ezáltal növeli a termelékenységet. 

Beltéren
Ha beltéri alkalmazásokat vizsgál, gyakran elektromos vagy kézi targonca a legjobb megoldás.
A raktári felszereléseket, például tolóoszlopos targoncákat , raklapemelő targoncákat és targoncákat beltéri munkákra szánják, és keréktípusuk és korlátozott hasmagasságuk miatt általában nem ajánlott kültéri használatra. 

Homlokvillás és oldalvillás targonca

Vegyes használat
A beltéri és a kültéri használat vegyes használata érdekében valószínűleg három- és négykerekű elektromos ellensúlyos targoncák jelentik a legjobb választást.

Mindig tartsa szem előtt a munkaterület méretét. Vannak targoncák amik inkább keskeny munkaterületekre alkalmasak. Ha sok helye van, vegyen figyelembe egy elektromos vagy IC (belső égésű) targoncát

 

2. Áramforrás 

A targonca áramforrásának választása manuális, elektromos, dízel vagy LPG.
Hogy ezek közül melyik a legjobb, attól függ, hogy hol használják a targoncákat, a megtett távolságoktól, a használat intenzitásától, a munkakörülményektől és a terhelésektől. 

Kis súlyú szállítási távolságok esetén és alkalmi használat esetén gyakran kézi raklapszállító lesz a legjobb. Nehézebb munkák esetén, beltéren és kívül, egy 80 voltos elektromos vagy IC targonca lenne a válasz.

Cesab elektromos targonca töltése

3. A használat intenzitása 

Alacsony, átlagos vagy magas lesz a targonca-használat?
A használat intenzitása segít eldönteni, hogy a targoncák kézi, elektromos vagy belső égésűek legyenek-e, és eldönti, hogy milyen teljesítményszintre van szüksége. 

Alacsony intenzitású használatra gyakran alkalmas kézi és kis gyalogos elektromos targonca . Átlagos használati helyzetekben könnyű és közepes elektromos targoncák fognak megfelelni. Nehéz használatra a legjobb megoldás egy 80 voltos elektromos vagy IC targonca .

4. Működés

Működési szempontból választhat kézi, ülő vagy álló targoncákat 
Hogy ezek közül melyikre van szüksége, az a használat intenzitásától, a manőverezéstől és a távolságtól függ. 
Ha a targonca kis tömegeket kezel és alkalmanként van használva, akkor a kézi / gyalogos opció rendben lesz. 

Ha nagyobb távolságokkal foglalkozik olyan helyeken, ahol több mozgástér van, egy három- vagy négykerekű elektromos vagy IC targonca lenne a jó választás. Az IC opció csak akkor elfogadható, ha elegendő szellőzés van, vagy ha a targoncát a szabadban használják.

 

Gondoljon arra is, hogy a munkaeszköz kezelőjének milyen gyakran kell elhagynia a járművet. Ha a vezető gyakran elhagyja a járművet, a stand-on targonca praktikusabb és ergonómikusabb lesz. Ha a kezelőnek napi 50 alkalommal kell kilépnie egy elektromos targoncából, az állandó be- és kilépés megterheli az ínszalagokat, az ízületeket és az izmokat. 

5. Vezetési távolság 

Fontos tudni, hogy az egyes eszközöknek meddig kell naponta eljutniuk. 
Rövid távolságok esetén vegye figyelembe a gyalogos raklapemelőt vagy a targoncát. Közepes távolságok esetén egy álló vagy egy lehajtható felálló platformos targonca lehet a legjobb. Hosszú távokhoz olyan leülési modellekre lesz szükség, amelyek gyorsabban képesek a talaj lefedésére és erre a célra készültek.

Cesab homlokvillás targonca, LPG

6. Maximális emelési magasság

Elengedhetetlen tudni a targoncák üzemeltetésének minden területén a magasságát, beleértve az ajtónyílásokat, bejárati területeket vagy tárolóhelyeket is, ahol használni kell őket.

Figyelembe kell vennie a felépítményhez szükséges magasságokat is. Ez meghatározza, hogy vízszintes szállítás, gyalogos vagy önálló raklapemelő a legjobb-e. Ha az emelési magasság legfeljebb három vagy négy méter, és a használati intenzitás korlátozott, akkor egy rakodógép rendben lenne. 
Nagyobb magasságok esetén egy ellensúlyos vagy tolóoszlopos targonca lenne a legjobb, a rendelkezésre álló folyosó szélességétől és attól függően, hogy bent vagy kívül dolgozik-e. Hat vagy hét méter feletti alkalmazásokhoz targoncára van szükség .

Cesab oldalvillás targonca

7. Rakomány súlya

Emelés nélküli, rövid távolságú műveleteknél, ahol a terhelés mindig 1000 kg alatt lesz, valószínűleg kézi emelőkocsit ajánlanak. 
Emeléshez, nagyobb távolságra vagy nagyobb teherbírású követelményekhez motoros modelleket kell megvizsgálnia. Nagyobb teher esetén nagyobb teljesítményű targoncára lesz szükség.

 

Bármi legyen is a működési igénye, a Tripley Targo kollégái mindenben segítik a döntését.